LEKI
TESTOWE FORUM

Join the forum, it's quick and easy

TESTOWE FORUM
TESTOWE FORUM
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Kikyou
Jack Russel Terrier Opętany
23/1/2020, 00:23


WSZOPRECZ
●●●
Biały proszek z kawałkami jasnoróżowych płatków igielniczki. Ma zapach podobny do mięty, ale bardziej słodki. Parę godzin od nałożenia, wszy powinny wyginąć, pozostawiając przyjemne uczucie świeżości. Resztę leku można zmyć, bezproblemowo wytrzepać z włosów lub zostawić aż sam usunie się z wiatrem czy od wycierania.
Leczone choroby: wszawica.
Składniki:
- ignielniczka x3
- kousari x5
- dyńki x5
Sposób przygotowania: kwiaty kousari lekko podgotować w niewielkiej ilości wody, a następnie osuszyć. Zetrzeć na jednolitą masę. Starte na proszek dyńki dorzucić do poprzedniego składnika, co powinno pozbawić przygotowywany lek wilgoci. Płatki igielniczki rozetrzeć w palcach, porwać na bardzo drobne kawałki i wymieszać z kousari oraz dyńkami - trzy razy w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara.
Sposób podania: wtarcie we włosy.


RISPERIDONUM
●●●●
Aromatyczny, gęsty gulasz z kawałkami mięsa. Całkiem smaczny i pożywny. Ma właściwości typowe dla antybiotyku.
Leczone choroby: anginy, grypy oraz zapalenia płuc.
Składniki:
- język wielkiej ropuchy x1
- soki trawienne ryjowca x5
- giaczanka x5
Sposób przygotowania: wszystko ugotować na gęsty gulasz.
Sposób podania: doustnie.


POLITEA
●●●●
Brązowy napar o gorzkim smaku.
Leczone choroby: biała ślepota.
Składniki:
- kaukaski granat x5
- czerejka pospolita x3
- martwy korzeń x1
Sposób przygotowania: wycisnąć soki z obu składników i zagotować w wodzie. Napar ostudzić.
Sposób podania: doustnie.


SENOBIOTYK
●●●●
Zielona papka o drażniącym zapachu.
Leczone choroby: sanfungus.
Składniki:
- altea x5
- czerejka pospolita x10
- kwiat luny x2
- 250 ml przegotowanej wody
Sposób przygotowania: zetrzeć kwiaty, następnie wymieszać ze zgniecionymi owocami czerejki pospolitej, na koniec wymieszać z wodą. Odstawić na trzy godziny.
Sposób podania: doustnie.



ZAPOMINAJKA
●●●● (tylko dla Łowców)
Produkowane przez Łowców kapsułki wywołujące tymczasową amnezję. Po połknięciu trucizna zaczyna działać w ciągu paru minut. Początkowo sprawią, że użytkownik będzie otępiały, a w ciągu dziesięciu minut straci całą pamięć, która zacznie wracać dopiero po tygodniu bądź dwóch (zależnie od użytkownika i jego odporności na używki).
Leczone choroby: Brak. Wywołuje amnezję.
Składniki:
- język wielkiej ropuchy x1
- soki trawienne ryjowca x4
- giaczanka x6
Sposób przygotowania: Język wielkiej ropuchy zamarynować w spirytusie i occie. Po dwóch dniach marynatę zmieszać z sokami trawiennymi ryjowca oraz ze startymi na drobne kawałki, wysuszonymi owocami giaczanki. Mieszankę odstawić w chłodnym miejscu na noc, aby owoce nasiąknęły substancją. Otrzymane drobinki umieścić w pustych kapsułkach, które zdobyć można w miejskich aptekach bądź wytworzyć samemu z roztworu żelatyny.
Sposób podania: doustnie


BUSPIRONI HYDROCHLORIDUM
●●●●
Zielonkawa maść o dość neutralnym zapachu. Nakładanie jej na poranioną skórę piecze.
Leczone choroby: syndrom Scalpendi
Składniki:
- czułki ścierwojada x1
- kaukaski granat x6
- trupi jad x2
- tłuszcz x1
Sposób przygotowania: wszystkie składniki trzeba zetrzeć i wymieszać z tłuszczem.
Sposób podania: maść.



SIBUTRAMINI
●●●●
Rzadka, biaława ciecz o paskudnym zapachu.
Leczone choroby: podawana przez tydzień leczy syndrom Thurmana.
Składniki:
- śledziona ryjowca x1
- mleko makowe x4
- płatki altei x5
- czerejka pospolita x2
Sposób przygotowania: śledzionę marynowaną całą noc w mleku makowym zetrzeć na papkę, następnie gotować ją przez trzy godziny w tym samym mleku makowym. Po zagotowaniu, mięsną papkę można zjeść, natomiast mleko odsączyć i zmieszać z naparem z altei w proporcjach 2:3. Gotować to kolejną godzinę i gdy już ostygnie wymieszać z czerejką pospolitą. Odstawić na noc.
Sposób podania: doustny.



BENSERAZIDUM
●●●●
Cierpki, zielonkawy płyn, o neutralnym zapachu.
Leczone choroby: zespół wirusowej choroby języka.
Składniki:
- jad ścierwojada x2
- płatki kwiatu luny x1
- giaczanka x6
Sposób przygotowania: giaczankę gotować w jadzie ścierwojada przez cztery godziny, następnie odstawić na trzy godziny, aż do wystygnięcia. Wymieszać z naparem z kwiatu luny. Ponownie zagotować i odsączyć.
Sposób podania: doustnie.



ŚCIERWOMAŚĆ
●●●
Zielonkawa maść o słodkawym zapachu przypominającym wino.
Leczone choroby: morbus insua.
Składniki:
- czułki ścierwojada x3
- kaukaski granat x8
- czerejka pospolita x4
- czarna róża Luctus x1
Sposób przygotowania: czułki ścierwojada, czarną różę Lucrus i kwiaty czerejki pospolitej zetrzeć na jednolitą masę. Dodać sok z kaukaskich granatów i dokładnie wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na 1 fabułę, by mieszanina sfermentowała.
Sposób podania: maść.



MAŚĆ ANIMIS
●●●
Żółta maść zmiękczająca o mdłym zapachu.
Leczone choroby: kamienne brodawki.
Składniki:
- neldir x3
- kwiat luny x6
- czerejka pospolita x4
- rdzawopłatek x2
- czarna róża Luctus x1
- woda
Sposób przygotowania: wszystkie składniki zetrzeć na jednolitą masę, dolać wodę, odstawić na jedną fabułę.
Sposób podania: maść.



VERUM INTENDIT
●●●
Brunatno-czarna herbata, o okropnym smaku i zapachu.
Leczone choroby: amicus perfidis.
Składniki:
- płatki kwiatu luny x4
- trupi jad x8
- kaukaski granat x10
- język wielkiej ropuchy x1
Sposób przygotowania: owoce trupiego jadu i kaukaskiego granatu rozgnieść razem i zgniatać tak długo, aż nie odsączą się wszystkie soki. Sok dodać do wrzącej wody, następnie dodać język i gotować. Przygotowanym wywarem zalać pokruszone, wysuszone płatki kwiatu luny. Zostawić pod przykryciem jeden dzień, a potem przecedzić.
Sposób podania: doustnie.



LUSTRAVIT AQUIS
●●●
Szarawa ciecz, gorzka w smaku i bez zapachu.
Leczone choroby: ater sanguis.
Składniki:
- płatki czarnej róży luctus x3
- el x1
- trupi jad x10
- woda oczyszczona przez anioła lub trzykrotnie destylowana
Sposób przygotowania: najpierw należy wysuszyć płatki róży na mocnym słońcu. Potem rozgnieść je dokładnie, by zrobić z nich proszek. Wymieszać z elem i zrobić z tego jednorodną masę. Wysuszyć ponownie, aż stwardnieje i skruszeje. Wówczas należy zetrzeć ją na proszek, wrzucić do oczyszczonej wody i zagotować. wraz z trupim jadem. Jeśli dla kogoś będzie zbyt gorzkie, musi to przeboleć, bo w kontakcie z cukrem lek straci swoją wartość.
Sposób podania: doustnie.



WYCIĄG Z TRUPA
●●●
Szaro-czarna, niezbyt zachęcająca z wyglądu, gęsta ciecz o drażniącym, ostrym zapachu i mdlącym smaku.
Leczone choroby: Dual hostem
Składniki:
- martwy korzeń x9
- trupi jad x10
- kaukaski granat x7
Sposób przygotowania: najpierw należy zagotować napar ze skruszonych, martwych korzeni. Ważne jest, by utrzymywać potem stałą temperaturę gorącego naparu, gdyż jeśli nastąpią zbyt duże wahania, lek nie będzie nadawał się do użytku. Po około 20 minutach gotowania należy wycisnąć trochę soku z owoców kaukaskiego granatu, ciągle mieszając. Następnie trzeba pozwolić naparowi odrobinę (dosłownie odrobinę) ostygnąć, by później wrzucać w regularnych odstępach czasu (najlepiej co minutę) jeden owoc trupiego jadu, stopniowo podgrzewając napar do temperatury wrzenia. Gdy tylko osiągnie wrzenie, należy natychmiast przerwać dalsze gotowanie. Po ostygnięciu wyciąg z trupa jest gotowy do użytku.
Sposób podania: doustnie.



ATAIWA
●●●
Ciecz koloru zgniłozielonego o intensywnym, nieprzyjemnym zapachu.
Leczone choroby: ikina
Składniki:
- el x2
- soki trawienne ryjowca x2
- śledziona ryjowca x1
- mleko makowe x2
Sposób przygotowania: dużą dawkę szpiku kostnego rozmieszać z mlekiem makowym aż wszystko przybierze delikatnie różową barwę. Soki trawienne ryjowca schładzać jeden dzień. Następnego dnia dodać do mieszaniny szpiku, wszytko mieszać przez minutę. Po wymieszaniu trzeba ją zagotować przez kwadrans wraz ze śledzioną. Jeśli wszystko zostało poprawnie przygotowanie, płyn powinien mieć zgniłozielony kolor.
Sposób podania: doustnie.



POCAŁUNEK MORFEUSZA
●●●
Mlecznobiała ciecz o dosyć łagodnym, wprost usypiającym zapachu i słodkim smaku.
Leczone choroby: króliczy popłoch.
Składniki:
- mleko makowe x5
- martwy korzeń x8
- ire x10
- altea x16
Sposób przygotowania: wszystko należy zetrzeć na papkę i gotować przez noc. Następnie przez jedną fabułę powinno chłodzić się w ciemnym miejscu.
Sposób podania: doustnie.



KRÓLEWSKI NAPAR
●●●
Ciecz o kolorze brunatnym. Zapach intensywny, drażniący.
Leczone choroby: parascere
Składniki:
- 50 ml krwi anioła
- kousari x14
- kosmatek x10
- soki trawienne ryjowca x3
- trupi jad x5
Sposób przygotowania: krew wymieszać z sokami trawiennymi i wodą. Następnie zagotować to wraz z resztą składników. Gotować przez pięć godziny, po czym całość musi moczyć się pod przykryciem przez kolejne dwa dni.
Sposób podania: doustnie.



CRUENTA
●●●
Ciecz o zielonym kolorze. Gorzka i śmierdząca.
Leczone choroby: psychoza krwiopaty.
Składniki:
- wizja umarlaka x3
- język wielkiej ropuchy x1
- czarna róża Luctus x1
- jagody Shull x6
Sposób przygotowania: wszystko wrzucić do jednego kotła i gotować przez godzinę. Następnie odsączyć i trzymać w ciemnym miejscu przez dobę. Następnego dnia ponownie gotować przez godzinę. Dać do wystudzenia. Napar jest gotowy.
Sposób podania: doustnie.



GINKO BILOBA
●●●
Piekąca, śmierdząca zgniłymi jajami maść.
Leczone choroby: syndrom Draculi.
Składniki:
- płatki passiflory l. x15
- czułki ścierwojada x6
- czerejka pospolita x10
- jad ścierwojada x6
- tłuszcz
Sposób przygotowania: wszystko trzeba dokładnie rozetrzeć i zmieszać z tłuszczem.
Sposób podania: maść.



ODTRUTKA NA ŁUSKOWICĘ
●●●
Fioletowy kompot z pomarańczowymi plamami. Nie pachnie zachęcająco, ale w smaku jest słodki i lekko pikantny. Łagodzi ból gardła i czyści organizm z toksyn.
Leczone choroby: łuskowica.
Składniki:
- giaczanka x20
- trupi jad x10
- neema x10
- igielniczka x10
Sposób przygotowania: wycisnąć sok z owoców trupiego jadu, zmieszać z wodą i miąższem giaczanki, ugotować dodając neemę oraz igelniczkę. Po ostudzeniu lek będzie przypominał kompot.
Sposób podania: doustnie.



ASTACEUM
●●●
Bardzo rzadka ciecz o kolorze czarnej herbaty i stonowanym zapachu.
Leczone choroby: pulicem brunneis
Składniki:
- trupi jad x10
- grzybki purri x8
- rdzawopłatek x10
- altea x20
- czarna róża Luctus x1
Sposób przygotowania: owoce rozgnieść i zaparzyć z miętowym naparem. Gotować przez cały dzień, następnie dodać płatki róży i ponownie parzyć, tym razem przez dwie godziny. Całość odstawić na jeden dzień. Tuż przed podaniem trzeba dodać do leku napar z płatków altei i zamieszać.
Sposób podania: doustnie.



Kikyou